Pagines

diumenge, 1 d’agost del 2010

Una veritat incòmoda / An inconvenient truth

ABSTRACT. Today we have seen the awarded documentary "An inconvenient truth" which Al Gore has shown around the world. We have been talking about the causes and consequences of the climate change, the pollutors and the solutions. 
 
Avui hem vist el famós documental que Al Gore ha passejat per mig món. Un audiovisual recomanable al 100% si vols que t'expliquen d'una forma amena i didàctica la problemàtica del canvi climàtic.

Hem reflexionat sobre les causes, els contaminants i les conseqüències de l'escalfament global, així com de les possibles solucions a la qüestió. La qüestió és preocupant, en els darrers segles la Humanitat (especialment els països desenvolupats, i més especialment els EUA i els europeus) l'emissió de CO2 ha arribat als seus nivells màxims, unes xifres mai assolides al llarg de la Història de la Terra (de forma natural).

Això està fent l'efecte hivernacle siga major i, per tant, la temperatura del planeta vaja en augment. Per això, els pols s'estan derretint, el nivell de la mar està augmentant i la distribució climàtica està canviant de forma diferent: o hi ha majors pluges i humitat o augmenten els periodes de sequera i la desertització.
Hem proposat solucions com l'ús del transport públic, la major implantació de les fonts d'energia renovable, una major inversió en Investigació, Desenvolupament i Innovació per a trobar tecnologies més eficients energèticament i per descomptat... votar a partits i polítics conscienciats amb el tema ambiental i possibiliten tot això. 

Alguna idea més? Us deixem el trailer a veure si us animeu.

5 comentaris:

  1. Les veritats solen ser incòmodes per a qui s'empenya en no vore-les ;p
    Bon proposta, pot ser la mire ara.
    Besots!!!

    ResponElimina
  2. A partir d´ara, a ca Batiste en besicleta...Ho tinc clar!!!!

    Ficeu com va el marcador de comentaris...

    Pase-ho be!!!

    ResponElimina
  3. no he visy el docu però pareix interesant...Per cert el blog esta molt guapo!

    ResponElimina
  4. Article molt interessant, enhorabona!Molt bona idea la d'obrir un blog sobre energia sostenible.

    ResponElimina
  5. Ací va el segon comentari, ara com Joana:
    Espere que continueu este ritme de publicar cosetes, així s'entretenim tots els dies de l'estiu...Amb la calor de l'escalfament global.
    Salutacions des del País Valencià.

    ResponElimina