Pagines

dimarts, 3 d’agost del 2010

La contaminacio a Europa / Polution in Europe

ABSTRACT: We have been thinking in grups about the polution problems in Europe, and we  have realized that we have something else in common besides our continent: along our countries we don't have an excellent enviromental management from our governments. And moreover, we need all the citizens in Europe to be more concerned about the importance of caring about the polution problems. 
Avui hem fet grups de treball per parlar sobre els principals problemes ambientals en els diferents paisos participants en l'intercanvi i ens hem adonat que a banda del mateix continent, hi ha altres coses que ens uneixen arreu d'Europa: una insuficient gestio ambiental dels nostres governants. 

A Lituania i Eslovenia el principal impacte ambiental es l'acumulacio de deixalles, arreu del territori, un aspecte que darrerament esta generant una interessant resposta social: diferents organitzacions han mobilitzat la societat per a fer jornades d'arreplegada de residus en diferents paratges, en les quals han participat els maxims dirigents politics (vos imagineu a Rita Barbera arreplegant deixalles de l'Albufera???). Ha estat interessant escoltar com els joves del pais que ens acull trobaven la necessitat de dur a terme accions intergeneracionals per conscienciar a les persones majors perque deixen de llančar deixalles a la muntanya.
Els companys i companyes grecs han apuntat com a principal problema els seus incendis estivals, a causa de les altes temperatures. Ens han contat com d'esgarrifosos foren els de fa dos anys i com malauradament el Govern Helenic no va reaccionar a temps per estar de vacances. 

Tambe ha estat interessant l'aportacio dels holandesos al voltant de la contaminacio atmosferica. Tenen un problema afegit: a banda de la manca d'actuacio propia, tenen als seus veins alemanys amb els grans nuclis industrials des d'on es desplacen masses de gasos contaminants que passen per damunt dels Paisos Baixos cap a l'ocea.

Nosaltres hem contat els nostres problemes de contaminacio d'aigua (hem contat com de maltractada esta la nostra estimada albufera...) aixi com els problemes de sequera que patim en estiu. I hem reflexionat al voltant de baixa implantacio de la Directiva Marc de l'Aigua al nostre territori, el marc de referencia europeu sobre la gestio de les aigues continentals.

Tots els grups hem coincidit en que existeix un problema superior: la falta de conscienciacio ambiental dels ciutadans i ciutadanes europeus. Si tots i totes aportarem el nostre granet de sorra a mantenir el medi ambient, a disminuir les emissions de gasos contaminants, a reduir les deixalles en origen i separar-les, i a exigir als nostres governants una major responsabilitat ambiental, tindriem una Europa millor.
Que us sembla? Coneixeu algun altre cas a nivell europeu?

2 comentaris:

  1. I es pot combatre amb els interessos econòmics dels burocrates???? Ara ha eixit a la llum el cas Brugal, on s´ha tret que diversos càrrec púbics i empresaris alicantins cometeren certes il.legalitats a l´hora d´adjudicar unes contates comarcals de recollida i tactament del fem... hi haurà merda ahí clavada?????

    Al cap i a la fi, si els que deuen ficar pasta no la fiquen... voluntat molta, però diners pocs!!!

    ResponElimina
  2. Nosaltres podem ficar el nostre granet de sorra pero necessitem l'ajuda dels nostres governants i sincerament no crec que els preocupe molt el que està passant, no s'adonen de que quan plou ho fà exageradament, que quan fa calor el mateix... on està la primavera i la tardor... no existeixen pero als governants no els importa....llàstima perque quan vulguen reaccionar tal volta siga massa tard..

    ResponElimina