Pagines

dimarts, 3 d’agost del 2010

De torrar-se a la solana a congelar-se al llac. Visca el canvi climàtic!! / From sun-burning to freeze in the lake. What a climate change!

ABSTRACT: We couldn't update the blog yesterday because we went on a trip! We visited a water treatment station in Tolmin and we could swim in a river with 15°C water (real feel -1000°C!). After that we had lunch in a beautiful restaurant in Bohnij looking at the beautiful mountain landscape. And finally we visited the city and the lake of Bled.
El dia començà a les 7h del matí, socorroooo!! Després de desdejunar nocilleta bona agafàrem l'autobús en direcció a la Depuradora de Tolmin a horeta i mitja de camí.
Una vegada allí, vam veure l'aigua estancada i com la depuren i ix clareeeta, clareeeta!
Aigua clareeta després de ser depurada.



Vicent no sabia el que li esperava en entrar a l'aigua...
Aquesta aigua va a parar a una espècie de llac d'aigua congelada (Irene i Vicent poden corroborar-ho) on et pots banyar si vols i ho aguantes perquè sol estar a uns 15º C tot i que ells creuen que estaria a -1000º C. La veritat que el dia acompanyava perquè feia bon solet.

Vicent i Irene després de banyar-se a -1000ºC
El trajecte continuà amb el dinar a prop d'una vall impactant pel que fa al paisatge poc vist per les nostres terres. Com també foren impactants les curves que feia el conductor de l'autobús i el marejol que portàvem.
Com a bons sillers i alcassers, quasi rebentem com Sangonereta amb les 4 pizzes que ens estacàrem a Bohinj, això sí, boníssimes!

La vall i Vicent
De postres café gelat i visita a Bled i el seu llac amb una illa enmig. En aquesta hi ha una espècie de castell on se celebren bodes i pots accedir-hi amb una barqueta que es lloga a la vora del llac. Visitàrem el poble de Bled perquè Irene traguera diners i, finalment, nadàrem com xiquets en l'aigua clara -imagineu que és una espècie d'Albufera abans d'estar contaminada-.

Aquest és el bitxo que viu dins de l'aigua estancada de la depuradora!
Aquesta entrada no la vam poder fer ahir perquè estàvem d'excursió de tot el dia!

3 comentaris:

  1. Això si que es patir. Pero heu d'antendre que si vos han anviat allà, a fer la mà, es per el bé de tots, cuant torneu a arriscar la vostra vida en misions que semblem impossibles (com explorar les profunditats d'un riu gelat) penseu que ho feu per el be de l'humanitat.

    Visent se està convertint en el meu heroï.

    Saluts de... Cacaué

    ResponElimina
  2. La missio esta quasi acomplida. Tenim un dubte... quin dels Vicents es el teu heroi? Sanxes o Alemany? hehehehe

    ResponElimina
  3. Si us veu molt bé per allí, eh bandidos??!!

    ResponElimina